Μια εντυπωσιακή βραδιά με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και πολλή συγκίνηση έζησαν χτες το βράδυ τα Βασιλικά. Ήταν όλοι εκεί: Εθελοντές, μαθητές, αθλητές, φορείς και κάτοικοι. Με σβηστά φώτα στους δρόμους, με αναμμένους πυρσούς και κεριά και με τύμπανα να παίζουν σε πένθιμο ρυθμό, η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Μνημείο της Μάχης όπου και κατέληξε αφού περιηγήθηκε στους δρόμους των Βασιλικών. Ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου Βασιλικών που σε μια σύντομη αλλά συγκινητική τελετή απήγγειλαν ποίημα για την Μάχη, κατέθεσαν  δάφνινα στεφάνια στο Μνημείο και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος  ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και δήλωσε ότι ο δήμος με ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων και δράσεων τιμά την ιστορική επέτειο και αναδεικνύει πανελλαδικά το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός.

Τέλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αστέριος Καρακώττας ευχαρίστησε τον δήμαρχο  για το προσωπικό ενδιαφέρον και τις ενέργειες του δήμου για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στη διοργάνωση και κάλεσε όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Στη Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν ο δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι  κ.κ. Αποστόλου, Γαντάς Γκιζάρης και Τσολάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών κ. Καρακώτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κούτρη και  Βλαχομήτρος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος τη κοινότητας Σουρωτής κ.κ. Ασλάνης και Μπαλτατζής καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι των Βασιλικών κ.κ. Βουλγαρούδης, Γιαννιού, Ιωαννίδης, Γ. Μουστάκας, Καραμανώλη και Σαλαγκούδη.

Η Οργανωτική Επιτροπή ΒΑΣΙΛΙΚΑ 200 ευχαριστεί την Ομάδα Εθελοντών, το Γυμνάσιο Βασιλικών, την Ομάδα Προσκόπων Θέρμης τον ΛΑΧΟΣΥΒΑ, τον ΑΕΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, τον ΓΑΣ, τη σχολή  ΤΑΕ  KWON DO  MARS, την Θεατρική Ομάδα Βασιλικών και όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν, καθώς και την Τροχαία Θέρμης και την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βασιλικών που φρόντισαν για την ασφάλεια της εκδήλωσης.