Ξεχωριστή ήταν η εκδήλωση του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου. Κατάμεστο από θεατές όλων την ηλικιών το κινηματοθέατρο Φώφης Πατίκα στα Βασλικά  παρακολούθησε με συγκίνηση το ντοκιμαντέρ «Έλληνες ψυχή και σώμα» που με πολύ μεράκι και κόπο ετοίμασαν τα παιδιά και τα στελέχη του ΚΔΑΠαμεΑ  Αγκαλιάζω με θέμα την Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών. Ήταν μια εξαιρετική παραγωγή με δραματοποιημένη εξιστόρηση των γεγονότων της μάχης, με πρωταγωνιστές τους μαθητές του ΚΔΑΠ και τη συνεργασία του προσωπικού και εθελοντών.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, της ΤV100 για την Μάχη των Βασιλικών
Μετά την προβολή ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θόδωρος Παπαδοπουλος απένειμε μετάλλια και επαίνους στα παιδιά και τα στελέχη του ΚΔΑΠ και αναμνηστικά μετάλλια στους κ.κ. Κεσόπουλο και Πλάκα, γενικό διευθυντή και αρχισυντάκτη της ΤV100 αντίστοιχα.
Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσολάκης και Αποστόλου, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ και της Οργανωτικής Επιτροπής Βασιλικά 200 κα Παπαδάκη, οι κ.κ. Φάσσας και Βλαχομήτρος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ του δήμου κ. κ. Μωραϊτης και Αγγέλου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Βασιλικών κ Καρακώττας, . Λιβαδίου κ. Γουδήρας και Σουρωτής κ. Ασλάνης, τοπικοί σύμβουλοι, ο Γ Διευθυντής της TV100 κ Κεσόπουλος και ο αρχιτυντάκτης κ. Πλάκας, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη από τον επιτρεπόμενο λόγω των περιοριστικών μέτρων αριθμό θεατών και για τον λόγο αυτό εξετάζεται η δυνατότητα επανάληψης της εκδήλωσης.